TRADICIÓ FAMILIAR DES DE 1912

Can Gelpí es va obrir el 1912, com consta en la seva llicència atorgada per l’ajuntament de Palafrugell, per en Josep Gelpí i Marqués, que tothom coneix com en Pepet, i la Pietat Casademont Francech coneguda com la Baba Pi.
El 1924 compren l’edifici i construeixen 2 pisos que destinen a hotel i que consta de 5 habitacions al primer pis i 5 habitacions al segon. En l’habitació amb balcó del primer pis hi han passat personalitats i actrius molt rellevants de l’època. S’hi van rodar pel·lícules de tota mena.
Una de les més conegudes va ser “Les Routes du Sud” amb Yves Montand i Miou-Miou.
A la dècada dels 40 deixa de ser restaurant i es converteix en bar, degut que en Pepet compra la casa de les voltes que dóna a la platja del Port Bo i allà hi destina el restaurant. Un dels últims banquets que es va fer al restaurant va ser pel rei d’Itàlia Humberto II.
La alma mater de la cuina va ser La Baba Pi (Pietat Casademont). Una dona que sempre la trobaves entre fogons, ensenyat i cuinat. El seu pollastre amb llagosta, era molt apreciat, i fins i tot, cuiners de renom de Barcelona van estar a la cuina per aprendre i després l’oferien als seus restaurants.

DESPRÉS DE L’AVI PEPET

A la mort de l’avi Pepet, en Joan Gelpí el seu fill, agafa les rendes del Bar. I caps els anys 70 entra la Roser, la seva filla i el Peter, marit de la Roser a formar part de negoci. En aquesta època també deixa de ser hotel.
El 2002 La Roser, el Peter i els seus fills, La Karin i En Marc, que ja són treballant al negoci, fan una gran remodelació de tot l’edifici i el tornen a convertir en Restaurant.
Actualment hi trobem la tercera generació, La Roser i el Peter, quarta, la Karin i en Marc i quinta, l’Irina que us faran sentir com a casa!!!

RESERVES: (+34) 972 61 45 72- Calella de Palafrugell

HORARIS: Segons temporada.

SEGUEIX-NOS!